Вход

Новини

Савов пусна клип за Велико Търново на връх рождения си ден

A658DC33-4AFB-4594-8DF6-EAF94888C2D8На връх рождения си ден (13 януари), Савов представи видеоклип, уловил блясъка и величието на нощно Велико Търново. Видеото е заснето с дрон и показва красотата на старата столица от птичи поглед, а към него звучи музика, композирана от Савов.

 

Ето какво споделя изпълнителя:

 

"Това не е нещо кой знае колко ново. Подобни клипове има за доста градове по света. Решихме, че ще е любопитно да направим такъв и за нашия град. Идеята дойде от разговор с мой приятел и всъщност автор на видеото - Цветомир Лазаров, който се занимава с подобни снимки. Бях гледал негови неща и му споменах, че имам подходяща инструментална музика, с която може да направим нещо заедно. Именно той е човекът, вдигнал дрон над Велико Търново и заснел цялата тази магия."

 

Савов разказва още, че е написал музиката доста отдавна. Piano Melody е всъщност неговият първи професионален звукозапис. "Тогава дори имахме група и след като измислих парчето, всички заедно ходихме до София, за да го запишем професионално. Работихме го в студиото на музикантите от Gravity Co", допълва изпълнителя.

 

"В крайна сметка се получи един доста добър резултат, който решихме да подарим на нашия град и на великотърновци. Отделихме време за реализация на това клипче и защото мислим, че Търново е един от най-красивите ни градове. Пълен с толкова история, паметници на културата... А гледката от птичи поглед и особено през нощта, е наистина впечатляваща."

 

Клипът вече е достъпен в официалния YouTube канал на изпълнителя, както и в страниците му в социалните мрежи. Савов заяви, че ще го предостави абсолютно безплатно и на всяка медия, която прояви интерес да го излъчва.