Вход

За него

IMG 0135SAVOV е сценичното име на Петко Савчев Савов. За артистичен псевдоним избира фамилното си име.

Китарист, певец, пианист, композитор и аранжор, академичен преподавател, поет с китара, бард, оперетен артист, тенор и... мечтател!

Роден през 80-те години на миналия век, живял по времето на прехода и Майкъл Джексън, Пако де Лусия и Уитни Хюстън. Козирог, 184 см. Пушач! Не е ходил в казармата. Похапва шопска салата, не понася джин и крем карамел. Не чете много, обича красивите жени, особено блондинките и точността. Но най-много музиката! Тя е голямата му любов. Парите харчи по най-бързия начин, обикновено за каквото трябва. Рядко използва парфюм. Любим цвят-колебае се между син и червен. Късметлийско число 3. Любим спорт - баскетбол. Обожава да играе! Твърди, че като дете прекарвал по цели нощи на училищните игрища. Тренирал спортни танци и борба. Трудно се събужда рано сутрин. Музиката пише спонтанно, обикновено късно вечер или докато шофира колата си. Предпочитани композитори Шопен, Кюркчийски и сър Елтън Джон! Свири на китара, пиано, тамбура, контрабас, някои ударни инструменти, устна хармоника и дори акордеон. Приятелите му често се шегуват, че няма инструмент с който не може да се справи. Любима фраза: "Не се смей на онзи, който прави крачка назад - може да се окаже, че се засилва."... не помни автора.

Петко Савов е роден на 13-ти януари 1981 година в град Свищов. В семейство му няма музиканти. Баща му е военен а майка му е детска учителка. Има и по-голяма сестра. Прекарва няколко години в преместване от един град в друг. Заедно със семейството си, живее в Пещера, София и дори за година в живописния планински град Елена. През 1988 година се установява във Велико Търново. 

 

След кратко пребиваване в спортното училище и дългогодишна подготовката в музикалната паралелка на СОУ „Емилиян Станев” (В. Търново), със специално изучаване на класическа китара, Савов продължава образованието си в музикалната катедра на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Завършва Великотърновския университет с бакалавърска степен на "Педагогика на обучението по музика", отново със специалност класическа китара. В музикалната паралелка свири при Николай Минев, а в университета учи класическа китара в класа на Жечо Енчев. Продължава да учи и пиано като втори инструмент. Дипломира се с държавен изпит и концерт във Велико Търново през 2004 година. 

След завършване на Великотърновският университет, Савов е приет да следва на държавна издръжка, за придобиване на магистърска степен, като музикален педагог, в Музикалната Академия в Пловдив (АМТИИ). В престижната Академия, членка на ЮНЕСКО и на Асоциацията на европейските висши музикални училища и академии, Савов започва да се занимава с най-новите тенденции в музикалната педагогика, да изучава обстойно съвременната музикална култура, аранжиране с новите електронни системи в музиката, както и много други дисциплини, водени от изявени творци и педагози, в музикалното изкуство в страната. Любопитен е да се спомене и факта, че по същото време в академията учи и световно известния цигулар и дългогодишен концерт майстор на Кралската опера в Лондон - Васко Василев, който за да може да преподава, също е избрал да завърши висше музикално образование в АМТИИ Пловдив и по това време подготвя дипломирането си. Савов се дипломира с отличен успех година по-късно.

 

Изпълнява еднакво добре класическа и съвременна поп и рок музика.

 

Редом с класическата китара и пианото, Савов започва да обръща по-сериозно внимание и на работата по хармония, оркестрация, аранжиране и полифония, които започва да изучава още в средното си образование при покойния вече маестро Върбан Рангелов. Като студент, Савов е възпитаник на изтъкнати преподаватели, сред които проф. Йовчо Крушев (свирене на партитури), проф. Илия Кожухаров (полифония), проф. Александър Текелиев (оркестрация), доц. д-р Марияна Булева (хармония и аранжиране), проф. Пенчо Стоянов (музикален анализ) и др. Отделно от работата по вокална постановка и класическо пеене, при проф. Сребра Михалева в университета, Савов започва да се занимава отделно и с поп и джаз пеене.


По-късно започва репетиции при Мария Касабова, която до 2011 година е щатен вокален педагог на артистите и певците от великотърновската оперета. Полезни се оказват и лекциите на известния български фолклорист и композитор Петър Льондев, при когото Савов се увлича за пореден път по българския фолклор, преоткрива го и запазва любопитството си до ден днешен.

 

По време на ученическите си години е свирил на тамбура и контрабас (бас-гъдулка) в народният оркестър на великотърновския детско-юношески фолклорен ансамбъл "Българче", с диригент Митко Димитров. Свири и във фолколорна формация "Млади Боляри", която създава заедно с негови съученици от музикалната паралелка и с която печели първите си хонорари като музикант.

 

През 2007 година, след придобиване на професионалната си квалификация за учител по музика, Савов завършва и магистърска степен по специалност „Масови комуникации и журналистика”, отново във ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий". Дипломира се с отличен успех, като защитава дипломна работа на тема "Отразяване на културните събития у нас в съвременните печатни медии в навечерието на присъединяването на страната към ЕС". Следват специализации и обучение в специалностите „Програмни среди за обработка на звукова информация” и "Мултимедийни компютърни технологии" (отново във великотърновската Алма Матер), както и "Водене на преговори, аргументиране и дискутиране", във великотърновския Център за професионално обучение "ИнтелектИ". След завършване на висшето си образование, Савов започва да посещава различни майсторски класове, уъркшопове, семинари и др.

През 2008 година участва в майсторските музикални класове, организирани от фондацията "Огънят на Орфей", в България. Завършва майсторски клас по класическа китара при доц. Стела Митева-Динкова / преподавател в Музикалната Академията в Пловдив. Няколко години по-късно, отново в Пловдив, има възможността да присъства и на майсторски клас по класическа китара на преподавателя в Консерваторията в Истанбул (Турция) - Толгахан Чоулу, който музикалната академия организира по време на едно от изданията на международния фестивал "Нова българска музика за китара".

През годините посещава още майсторски класове и уъркшопи при израелският китарист и виртуоз Тал Хурвиц, Боян Бояджиев (акордите в китарата), Дел Падре (основни стилове и техники във фламенкото), Дейв Гудман (Blues and Beyong / fingerstyle guitar), "Фюжън и импровизация" при Веселин Койчев (преподавател в АМТИИ) и Цветан Недялков (преподавател в Национална Музикална Академия "проф. Панчо Владигелов" - София и китарист в "Ку Ку Бенд") и много други. 

Савов има възможността да бъде и сред малцината български китаристи, присъствали на първият ексклузивен майсторски клас по китара на един от най-влиятелните виртуози на нашето време, китаристът Ал ди Меола. Майсторският клас е организиран и се случва в рамките на първото издание на "Sofia GuitArt Festival", провел се в "Студио 5" на Националният Дворец на Културата.

 

Участва в много конкурси и фестивали за класическа китара и изобщо за вокална и инструментална музика в страната и печели доста награди и признание като изпълнител. Участва в национални и международни фестивали и конкурси в Габрово, Кюстендил, Гоце Делчев и Велинград, участник в първите издания на "Вечер на китарите" във Велико Търново, вокално-инструменталния конкурс "Звукът на времето", националния шампионат по народни изкуства "Евро Фолк" и много други форуми от родното китарено и изобщо инструментално и изпълнителско изкуство. Като изпълнител, Савов е журиран от имена като Милчо Левиев, Вики Алмазидо, Развигор Попов, Етиен Леви, Мими Иванова, Звезди от "Ахат", маестро Живко Петров и много други изявени български и чужди музиканти и популярни артисти.

Освен със свиренето на китара и все по-честите опити за композиране на собствена музика, Савов продължава и с певческите си занимания. След изявите си в Академичния хор на Великотърновския университет, Савов започва работата си като първи тенор, а по късно и като пианист, перкусионист, аранжор и дори PR мениджър в смесеният състав на прочутия великотърновски хор "Кантилена", с който и в момента продължава да работи и да реализира десетки концерти и турнета по целия свят. 

 

През 2010 година, след успешно явяване на прослушване, Савов започва работата си като оперетен артист в състава на музикално-драматичен театър "Константин Кисимов", в старата столица. Великотърновската оперета е мястото, където играе в различни театрални постановки, класически оперети, опери, концерти, мюзикъли и дори детски спектакли. Музикалният театър е сцена, на която продължава да се изявява и днес. През годините на актьорската си кариера преминава от роли като статист на сцената, до артист-хорист и дори солист в някои от спектаклите на театъра. Няколко години по ред, макар и само като статист, взима участие и в спектаклите на Националната опера, които се провеждат ежегодно в рамките на летния оперен фестивал "Сцена на вековете", във Велико Търново. 

През 2011 и 2012 година, Савов има честта и възможността да присъства и да помага в организацията и провеждането на първите в България майсторски класове по оперно и класическо пеене на народния артист на Германия и преподавател в Консевраторията във Виена - сопраното с български произход Елена Филипова. Освен благодарствените грамоти за помощта, Савов спечелва и едно много скъпо лично приятелство с голямата певица, което трае и до днес и с което много се гордее.

 p2

 

SAVOV 2014Савов е пял под диригентството на Анета Павлова, Петко Касабов, Станислав Ушев, Атанас Варадинов, Славил Димитров, Васил Вълчев, Жорж Димитров, Ронен Ниссан и аржентинеца Рамиро Ариста. Участвал е още в продукции дирижирани от Владимир Бошнаков, Григор Паликаров, Ронен Ниссан и др. Работил е с режисьорите Пламен Карталов, Вера Петрова, Марио Николов, Петко Бонев, Александър Текелиев, Стефан Методиев, Бойко Илиев, Светозар Донев, Борис Дюлгеров, Ники Априлов, Димитър Шарков, Симеон Димитров и др., много от които са сред най-изтъкнатите творчески личности на съвременното българско театрално и музикално изкуство.

През годините, като статист, хорист и солист, Савов е имал възможността да участва в едни от най-популярните шедьоври на световната оперна и оперетна класика.

Самостоятелно, с "Кантилена" и с театралната трупа, Савов е реализирал десетки тунрета и гастроли в България и Европа. Благодарение на изкуството и най-вече на класическата музика, Савов е имал възможността да посети места като Венеция, Графство Монако и Монте Карло, Черна Гора (Монте Негро), австрийската столица Виена, фестивалният Кан, океанската перла Сан Себастиян, Верона, Биариц, Будапеща, Прага, Ниш, Златния Рог... перлата на цяла Адриатика, някога българския град Солун и много много други. Изявявал се е на сцени във Франция, Унгария, Италия, Турция, Испания, Сърбия, Полша, Словакия, Македония, Австрия, Гърция, Румъния, Хърватска...

 

В професионалната си музикално-изпълнителска дейност и благодарение на съставите в които участва, Савов е реализирал десетки дори стотици музикално - сценични изяви. Изпълнявал е класическа вокална и инструментална музика от най-различни стилове, епохи и композитори, сред които Йохан Себастиян Бах, Моцарт, Бетовен, Щраус, Лехар, Шуберт, Жак Офенбах, Хендел, Доницети, Верди, Добри Христов, Панчо Владигеров, Парашкев Хаджиев, Красимир Кюркчийски, Филип Кутев, Дубински, Джовани Родриго, Исак Албенис, Фр. Тарега, Антонио Вивалди, Джовани Гастолди, Хавиер Бусто, Чайковски, Рахманинов, Бизе, Пучини и много много други.

 

Увлича се по български фолклор и дори по филмова музика. Сред последните произведения, които Савов изпълнява и записва е темата за цигулка и оркестър от филма "Списъкът на Шиндлер", по музика на Джон Уилямс, адаптирана за изпълнение на класическа китара.

 

През 2013 година, Савов започва да се занимава активно и с преподавателска и академична дейност. До момента е давал за кратко само частни уроци и дори е отхвърлял две предложения за учител по китара от бившите си преподаватели, тъй като е твърде зает с певческата си кариера и с театъра. Този път е поканен и решава да приеме предложението от музикалната катедра на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", да замени бившия си учител и да започне работа като университетски преподавател по класическа китара. Нещо, за което така или иначе е учил. Наред с младежите, избрали китарата като основен инструмент, Савов започва да преподава китара и на студентите, избрали инструмента като втори специален и свободно избираем предмет. Освен преподаване на класическа и поп и джаз китара, във втория по големина университет в страната, Савов отделя внимание на приложението на китарата в съвременната музика, започва да води часовете по камерна музика, изпълнителско вокално и инструментално майсторство, а също и педагогика на китарата. Започва да пише и рецензии на някои от дипломантите в музикалната катедра.

 

Негови студенти (български и чужди граждани) вече участват в концерти в цялата страна, печелят награди от международни конкурси, релизират онлайн обучение чрез видео-уроци в интернет, създават собствени школи по китара, а няколко вече преподават китара и дори ръководят струнни оркестри в някои от най-елитните музикални училища в страната.  

SAVOVВ последните години, обаче кариерата на Савов поема и в още една по-различна посока. Наред с класическата музика, театъра и преподаването, Савов започва да се интересува все по-силно и от българската музикална поп сцена. Нещо, за което всъщност мечтае от дете, макар цял живот да се е подготвял предимно за класически музикант. Без да обръща гръб на по принцип елитарната музика и изкуство, Савов решава да започне сериозн работа и върху създаване на собствена авторска поп музика, на български език, която сам композира, аранжира и изпълнява. Подобно на именития си колега Орлин Горанов, Савов също започва постепенно да гради кариера едновременно в класическата музика и на поп сцената.

 

Започва и интензивни участия на клубната сцена в страната, като предпочитани места за изява са пиано баровете. Само за няколко години Савов се превръща във фактор в нощния живот на старата столица и цялата страна. На клубната сцена работи и с различни популярни изпълнители, сред които звездата Михаела Филева, живата легенда на пиано бар културата у нас, певицата с кадифен глас Мирела Величкова, Стела Петрова финалист в X Factor), фронтмена на столичната ню уейв банда "Мъртви Поети" и настоящ оперен тенор Момчил Караиванов, Тони Ангелов, Яница Русева, Християна Цветкова и много други.

 

В края на 2015 година, Савов слага началото и на съвместна си работа с победителката от първият сезон на "Гласът на България" и негова бивша студентка,  певицата Стелияна Христова. Двамата реализират поредица от атрактивни и изключително успешни клубни концерти, в старата столица, а популярността и интереса към общите им проекти се засилва непрекъснато. Музикантите все по-често са канени за участия в много от популярните клубове и пиано барове в цялата страна, различни частни партита и др.

През 2016 година Савов стартира и първото си Национално Клубно Турне. В рамките на годината, музиканта успява да реализира участия в голяма част от най-популярните клубове и пиано барове в цялата страна. През следващите шест години , следват и нови пет концертни турнета.  Заедно с Мирела Величкова, Момчил и Гласът на България Стелияна Христова, успява да реализира редица клубни концерти и участия в цяла България. Музикантите гостуват в ловешкия клуб "Версай", един от най-старите пиано барове в страната "Максимус" (В. Търново), "SOPRANO LIVE CLUB" (Габрово), популярният "MUSIC CLUB SUSINITO" в Стара Загора, Клуб "РЕТРО" в Шумен, Кафе Клуб "Театъра" в Севлиево, пиано баровете в Сандански, Козлодуй, Етрополе, Горна Оряховица, Търговище, Русе, Разград, Ботевград, Дряново, Боженци и Монтана и още десетки участия по клубове в София, Варна, Добрич, Дупница, Бургас, Плевен, Пазарджик, Пловдив, Павликени, Бяла Черква, Бяла (Русе), Карлово, Смолян, Казанлък, Троян, Трявна, Кюстендил, Свищов, Силистра, Свиленград, Стражица, Антоново, Сливен, Благоевград, Несебър, Созопол, Поморие, Балчик, Черноморец, Обзор, Ямбол, Банско и др. Поканите за участия в различни клубове непрекъснато се увеличават, като често, веднага след поредното реализирано участие, Савов и колегите му веднага получават предложение за повторно гостуване.

През 2019 година светският сайт “ХАЙЛАЙФ” излиза със статия, в която отчитайки преглед на програмите и събитията на нощните клубове и пиано барове в страната, определя Савов и Стелияна за едни от най-предпочитаните, търсени и ангажирани изпълнители в България.

Освен собствената си музика и хитове, музикантите изпълняват много от обичаните евъргрийни, популярни парчета от минало и настояще, диско хитове, рок, джаз, класиките на БГ естрадата, обичаните руски песни, италианска и дори класическа музика.

Савов не слага граници между различните стилове музика и сцена и не изоставя една музика заради друга. Не обича да слага рамки в изкуството. Споделя, че заниманията му с класическа музика например, могат да му бъдат изключително полезни, обогатява се с нея, докато прави и своите песни. Така е и с фолклора, с операта, оперетата и т.н. С китарата също експериментира непрекъснато.

 

Освен всичко останало, налага му се да се захване и с продуциране, тъй като няма собствен PR или продуцентски екип, който да се грижи за разпространението на името и музиката му в публичното пространство. С времето поставя основите и създава собствен музикален лейбъл SAVOV MUSIC, чрез който разпространява все по-успешно своите песни, снимки и кампании. Помага му както образованието по масови комуникации и журналистика, така и няколко приятели с които Савов започва да работи и които с времето обединява в нещо като собствен екип.

SAVOV MUSIC всъщност е и един амбициозен проект, чрез който SAVOV търси начин да се изразява свободно...

 

От 2014 година, наред с музиката, театъра и преподаването, Савов започва да се занимава професионално и с журналистическа работа. Заедно с Мирела Величкова и Светослав Тодоров, Савов става част от екипа на първата българска онлайн телевизия в Лондон "BBR TV". Новосъздаденият екип започва да подготвя ежеседмично арт предаване за случващото се в областта на културата и изкуството, в старата столица Велико Търново.

 

 

 

 

 

 

ЗА АВТОРСКАТА МУЗИКА: 

SAVOV pianoСавов се занимава сериозно с авторска музика още от 1999 година. Това е всъщност годината, в която той реализира първия си професионален звукозапис, заедно с момчетата от "ELIZIUM/CROSS ROAD'S", в софийското "Студио Х", на Петър Съмналиев от "Gravity Co". От тогава (а и преди това) участва непрекъснато в различни музикални проекти и създава много и различна музика.

 

Наравно с фолклора и класиката, която изпълнява, за кратко е завладян от рап музиката, после по модерният тогава рейв, записва електронна и дори електро-акустична музика, но неговата страст винаги е била българската поп музика. Така, след няколко години на творчески търсения и експериментиране с различни групи и дуетни половинки, през 2007-ма година решава да започне самостоятелна музикална и творческа поп кариера.

 

Освен музиката, Савов пише сам и текстовете си, както и голяма част от аранжиментите на своите авторски песни. Пише само на български език. Това е и целта, която има... българската музикална поп сцена. Да създава истинска и качествена българска музика. Съчетава мелодични и приятни теми, с много хармония и акустични инструменти. Не звучи съвсем модерно и съвременно (дори някои пресилено го сравняват с естрада), но както самият той споделя - макар и далечт от мейнстрийма, държи в песните му да има музика а не просто ритъм и някакви модерни звуци. Ненавижда превръщането на музиката в печалбарство и бизнес. "Аз правя песни за слушане а не парчета за веселие и забавление... Музиката преди всичко е и трябва да си остане изкуство. Да има някаква, макар и малка... художествена стойност!".

 

За старт на професионалната си кариера на поп музикант и излизане от т.н. български музикален ъндърграунд, Савов определя следващата 2008-ма година. Това е момента, в който приключва със записа на първият си самостоятелен сингъл "Чужди Неща" (на който по-късно снима и видеоклип) и с който за първи път се появява в национален ефир и с който печели редица призови награди.

 

През годините е награждаван многократно. След първите награди на повечето от музикалните конкурси в своя град, Савов започва да получава признание и на редица фестивали и конкурси далеч извън границите на Велико Търново. Носител е на награди от Българското Национално Радио, от Съюза на Артистите в Българя, наградата "Златен Орфей" от "Евро фолк" и десетки други. Макар да не работи в най-комерсиалния музикален жанр, музиката на Савов постепенно започва да си проправя път към голяма част от националните електронни и печатни медии. От интервюта и телевизионни представяния в местните кабелни телевизии, Савов започва да се появява и в различни предавания и рубрики на националните телевизии. През 2010 година Българската Национална Телевизия изпраща екип, за да заснеме и излъчи в ефира си видеоматериял за него и дебютната му песен а за работния процес по време на снимките на видеото към "Признание", съобщават "Стандарт", "24 часа", "168 часа" и др. Появата на Савов на голямата сцена е отразена още от bTV, bTV ACTION, БНР, БНР програма Хоризонт, Дарик, Фокус, Нова ТВ, ТВ7 и десетки други медии в страната. Савов е участвал в предаванията и шоу програмите на Росен Петров, Васко Кръпката, гостувал е в "Хрътките" с водещ Валентина Войкова, в "ПАРК LIVE" по БНТ с водещ Роро и дори в "Шоуто на Слави". След появата на "Признание", Савов постепенно, но вече все по-често започва да навлиза и в голяма част от плейлистите на музикалните медии и техните класации и предавания.

 

                      

През 2015 година излиза третият сингъл на музиканта "Искаш ли". Савов прави официална премиера на видеото в един от пиано баровете в старата столица, като с това видео за първи път влиза и в класацията за нова българска музика на Българската Национална Телевизия (БНТ 2 и БНТ Свят) "НОВО 10+2", с водещ Васко Громков. Савов и клипът към песента влизат като ново предложение през април и още през май "Искаш ли" застава на челното място на родния чарт, оставяйки след себе си имена като "БТР", Мариана Попова, Ирина Флорин и "Мери Бойс Бенд".

 

Отново през 2015 година, в навечерието на празничният 24-ти май, САВОВ е единственият музикант, който получава Номинация за Наградата "КУЛТУРА", която Община Велико Търново връчва за високи постижения в областта на културата и изкуството. 

 

Любопитно е да се спомене, че Савов се изявява и в жанра singer - songwriter (изпята поезия или в буквален превод - певец, който пише своите песни). Той е редовен участник във всички фестивали, творчески срещи и концерти на българските бардове, в страната и също печели не малко награди и призове за работата си в този жанр. Освен, че е сред най-младите представители на бард културата у нас, Савов е и единственият автор-изпълнител от Велико Търново, който реално е част от поетичното движение, по-известно в България с името "Поети с Китара". 

 

 

 

 

ЛЮБОПИТНО:

- За първи път стихове на Савов са публикувани във вестник "Борба" / 2007 година, бр. 186 (3773);

- Савов прозвучава за пръв път в национален ефир (с песента си "Чужди неща") в предаването на БНР "Музикална Стълбица" на 31.07.2008 година;

- 1995 година e първото телевизионно излъчване на Савов, в ефира на ТВ"Евроком Царевец", заедно с фолклорна формация "Млади Боляри";

- Първата статия за успехите на прохождащия изпълнител е публикувана от вестник "Янтра днес" / 04.09.2007 година, бр. 171 (2303);

- Първият си професионален звукозапис, Савов реализира през 1999 година, с групата си "ELIZIUM CROSS ROAD'S", в софийското "Студио X", с тон-режисьор Петър Съмналиев (Graviry Co).

 

 

 

  Член на МУЗИКАУТОР - сдружението на композитори, автори на литературни произведения, свързани с музика и музикални издатели, за колективно управление на авторските права;

 

 

 Член на ПРОФОН - българската организация, защитаваща и управляваща правата, сродни на авторското право, тези на артистите-изпълнители и на музикалните продуценти;

 

 

 Член на поетичното и престижно бардовско движение ПОЕТИ С КИТАРА;

 

 

 Член на Съюза на Българските Музикални и Танцови Дейци;

 

 

  Член на Гилдията на Музикалните Артисти към Съюза на Артистите в България;

 

 

✔ Член на Българска Музикална Асоциация;

 

 pero

 

САМ ЗА СЕБЕ СИ:

“Името ми е Петко, но приятелите ме наричат Савов. Така по естествен път се оформи и моят псевдоним... фамилното ми име. Роден съм в Свищов и макар да съм живял на доста места, аз казвам, че съм от Велико Търново. Така го чувствам! През годините се занимавах с доста неща. Помня, че като дете, много обичах да играя баскетбол и дори си мечтаех да съм в NBA..., но като пораснах... не стана както по филмите. И пак като пораснах разбрах, че парите са важно нещо... И започнах работа. Макар и музикант и журналист по образование, започнах на строеж, после в цех, доста години като куриер при това главен експерт... И макар навсякъде да се справях добре и да са ме оценявали, аз все си повтарях, че не мога и не искам да правя нищо друго, освен музика. Като се замисля, това е и най-истинската ми детска мечта... да съм музикант.“

SAVOV