Вход

Новини

Честит рожден ден, Стелияна Христова!

33B305E7-5DB9-4D44-9A00-FCE8370DAA0BДнес рожден ден празнува първата победителката в "Гласът на България" - певицата Стелияна Христова! 

След финала на най-гледаното музикално риалити у нас, гласовитата изпълнителка безспорно успя да се превърне в любимка на цяла България, както и в един от най-успешните и развиващи се финалисти в шоуто. В последните няколко години, Стелияна се наложи и като една от най-търсените и ангажирани клубни певици в страната. В момента е в ход нейното второ национално турне, което в рамките на годината ще премине през над десет български града.

На сцената Стелияна излиза заедно с нейният музикант Петко Савов, а първите им концерти вече се състояха в Горна Оряховица, Велико Търново, Ловеч, Павликени, Поморие и Несебър. 

 

Освен с концерти и участия, от няколко години Стелияна се занимава активно и с академична и преподавателска дейност. Певицата завършва "Педагогика на обучението по музика" във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" и почти веднага започва работа като преподавател по поп и джаз пеене в музикалното училище в Плевен.

Тази година предстои да се дипломира и като магистър по "Ръководство и мениджмънт на музикални състави", отново във Великотърновската Алма Матер.

 

Неотдавна Стелияна отвори и собствена музикална школа за певци. Школата носи името "Вокално Студио Гласове" и се помещава в сградата на Младежки дом в град Горна Оряховица.

 

Нейни възпитаници успешно шестват по музикалните конкурси и фестивали в страната, и вече печелят своите първи награди и отличия.

Пожелаваме на Стелияна много здраве и щастие, и още дълги години да ни радва от сцената!