Вход

Новини

Пианистът Аспарух Бойлов се присъедини към екипа на Савов

8FB10A07-1742-496C-BBC6-D06EC52A9462Аспарух Бойлов е действащ пианист вече повече от 15 години. Неговото име се споменава с възхищение и от публиката, и от колегите, с които е работил. Той е един от успешните млади български джаз пианисти, чиято любов към музиката го отвежда далеч извън пределите на родината.

 

Работил е с музиканти от ”Бродуей”, свирил е с пианиста на Франк Синатра, саксофониста на Рей Чарлз и обиколил буквално половината свят.

 

Аспарух е възпитаник на музикалното училище в Стара Загора, а по-късно завършва “Поп и джаз пиано” в музикалната Академия в София.

 

Съвсем млад заминава за Мароко, влюбва се в пътешествията и решава, че ще работи като гастролиращ музикант. Аспарух реализира турнета в Нова Зеландия, Мексико, Хондурас, целия Карибски остров, Австралия, Хаваи, Бахамите, Френска Полинезия, Маями и Рио. Голям белег в живота му оставя и работата в Аляска. Освен неописуемите земни красоти, там Аспарух преоткрива и другата си голямата любов (освен музиката) - Кристина, която е негова певица по това време и на която решава да предложи брак, докато са на сцената. Следват нови съвместни изяви и още десетки екзотични страни.

 

Аспарух и Кристина, обаче мечтаят за реализация в България. Започват да се чувстват и малко “пренаситени”. Така двамата решават да се приберат у дома и да се установят във Велико Търново, от където е Кристина.

 

В старата столица Аспарух се среща и запознава със Савов, който му предлага да работят заедно. По това време, освен с участия и собствена музика, популярният великотърновски музикант се занимава активно с продуциране и музикален мениджмънт в региона.

 

Аспарух започва репетиции с всички певици, които търновският музикант менажира, а първите съвместни участия са планирани за декември.

Най-близкият предстоящ ангажимент на Аспарух е участие с младата великотърновска певица Християна Цветкова, а в средата на месеца той ще бъде представен на местната публика и със самостоятелен инструментален концерт, в един от най-елитните търновски клубове.

 

До края на 2019 година Аспарух ще излезе на сцена още с победителката в “Гласът на България” Стелияна Христова, оперния тенор Момчил Караиванов, както и с една от живите легенди на родната пиано бар култура - певицата Мирела Величкова.