Вход

Новини

Стелияна Христова отваря собствена музикална школа

7B91967F-780E-40D8-A1F0-98A46278E276Популярната певица и педагог Стелияна Христова обяви, че отваря собствена вокална школа у нас.

Победителката в първия сезон на “Гласът на България” ще предложи на всички желаещи да изучават вокалното изкуството професионализъм, персонално внимание, както и бъдещо развитие на тези, който покажат изключителни качества. 

Гласовитата изпълнителка е родом от Велико Търново, но живее в град Горна Оряховица. Именно там певицата е решила да отвори собствена школа за певци, в която да преподава. Школата ще носи името “Вокално Студио Гласове” и ще се помещава в сградата на местния Младежки дом.

Стелияна Христова няма нужда от представяне. И все пак ето част от нейната впечатляваща биография.

Талантливата певица се занимава с музика от съвсем малка.

Учи в музикалната паралелка на СОУ “Вичо Грънчаров” (Г. Оряховица), посещава и школата по изкуствата към читалище “Напредък 1869”, а първите си награди започва да печели когато е едва 8-годишна.

Певицата е носител на завиден брой отличия от наши и международни конкурси и фестивали. Стелияна всъщност има в колекцията си внушителните над 50 призови места. Носител е на Голямата награда ”Гранд При” на конкурсите “Сарандев” в Добрич, “Звезден път” (Разград), ”Нова музика” (Горна Оряховица), “Медни гласчета” (Кубрат), “Тракийска лира” (Стара Загора), както и ”Супер Гранд При” на конкурса “Орфей в Италия”, провеждащ се в Италия.

Първото място и награди за най-добро комплексно представяне певицата завоюва от конкурсите “Сезони” в Бургас, “Короната на Търновград” и “Сребърна Янтра” във Велико Търново, “Нота по нота” (Пазарджик), “Music Wave” (Варна), “Речни ноти” (Тутракан), “Магията на песента” (Търговище), “Звезди над Дунав” (Силистра), ”Трикси” (Балчик), “Сребърно кокиче” и “Festivalul Tineretii” (провеждащи се в Румъния) и много много други.

През 2008 година Стелияна Христова става лауреат и носител на голямата награда в област “Изкуство” на ”Фондация Димитър Бербатов”.

За старт на професионалната си кариера и дебют на голямата сцена, Стелияна определя 2011 година. Това е годината, в която става безапелационен победител в най-успешното музикално риалити у нас - “Гласът на България”. Стелияна успява да се превърне в любимка, както на жури и публика, така и на всички зрители пред малкия екран.

През 2012 година изпълнителката снима първото си видео, към дебютния сингъл “Втори опит”, а малко по-късно вече записва самостоятелен солов албум, със собствени песни и хитове. В същата година Стелияна участва и в българската селекция за “Евровизия”, с песента “Пътят”.

През годините талантливата певица работи много и с много професионални артисти и музиканти, участва в различни музикални проекти. Има съвместни сценични изяви с Петя Буюклиева, Мариана Попова, Дони, “Ку Ку Бенд”, група “Те” и др., както и редица участия и записи с “Биг Бенд” на Българското Национално Радио.

Стелияна работи активно и на клубната сцена у нас. Атрактивната изпълнителка успява да реализира собствено национално турне, а към днешна дата се нарежда сред най-търсените и ангажирани изпълнители в страната.

През 2017 година Стелияна се дипломира като музикален педагог във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий” и още в същата година започва да преподава поп и джаз пеене в музикалното училище в град Плевен.

Популярната певица е готова да споделя опита си с всички желаещи, които са решили да развият таланта си, които обичат и искат да пеят. В школата няма да има възрастови ограничения, а прослушванията започват в началото на следващия месец. Първите дати са 6 и 7 ноември, от 17 до 19 часа.