Вход

Новини

Савов и Гласът на България Стелияна Христова с концерт в Нощта на Самоводската Чаршия във Велико Търново

SAVOV STELIYANA2018smollПопулярният великотърновски музикант Петко Савов и победителката в първия сезон на "Гласът на България" ще изнесат празничен концерт - рецитал в старата столица.

 

Музикантите са получили покана и вече потвърдиха, че ще вземат участие в поредното издание на фестивала "Нощ на Самоводската чаршия и фестивал на занаятите" във Велико Търново. Есенният празник ще се проведе в интервала 21-ви до 24-ти септември.

Концертът на Савов и Стелияна ще се състои на 23-ти септември, вечерта (неделя).

Събитието се провежда за осми пореден път, като в него по традиция взимат участие голям брой творци, артисти и занаятчии. На фона на уникалната архитектура и автентичната обстановка на Старо Търново, през четирите дни на фестивала, освен концерта на Савов и Стелияна, ще има изпълнения на много улични артисти, различни пърформанси, изложби, интерактивни игри, детски представления и др. 

Събитието се организира от Общинска туристическа агенция "Царевград Търнов" и Община Велико Търново и е част от Националния календар на Европейската година на културното наследство 2018.