Вход

Новини

Савов и фронтмена на "Мъртви Поети" Момчил Караиванов с концертно турне в страната

SAVOV MOMCHIL GO 2Популярният великотърновски музикант Петко Савов и световно известния оперен певец и бивш фронтмен на столичната ню уейв група „Мъртви Поети” - тенора Момчил Караиванов обявиха, че започнат съвместно концертно турне.

 

Музикантите се събират след близо две годишна пауза и дори вече реализираха своя първи гастрол за годината. Събитието се състоя на 31 март (събота) в набиращия все по-голяма популярност клуб "Piano Bar GO", в град Горна Оряховица.

Следващият концерт на колоритното мъжко дуо ще се състои на 12-ти май вечерта (събота), в бар клуб "Ривърсайд" в Троян.

 

До края на годината музикантите ще реализират концерти и в още няколко популярни музикални клубове в страната. Изпълнителите планира гастроли още в София, Плевен, Варна и Бургас.

Савов и бившият рокаджия и настоящ оперен тенор Момчил, вече потвърдиха, че вече водят преговори с няколко от великотърновските клубове и до края на месеца ще обявят дата за свой пореден концерт и в старата столица.

 

Припомняме, че Савов и Момчил започват съвместна работа преди повече от три години. Тогава музикантите се запознават и пеят заедно на сцената на музикалния театъра в старата столица. Скоро след това, обаче двамата решават да работят заедно и извън театъра и да реализират собствен музикален проект.

Първите им концерти се случват във Велико Търново през април 2015 година и преминават с изключителен успех и при голям зрителски интерес. Следват нови концерти и участия. Само за година Савов и Момчил успяват да реализират участия в почти всички популярни клубове във Велико Търново и категорично се превръщат в най-атрактивното мъжко дуо в региона. Поканите за участия и ангажиментите непрекъснато се увеличават .

Още тогава изпълнителите обявиха, че изявите им тепърва предстоят и няма да се ограничават само в рамките на Велико Търново.