Вход

Новини

Савов и Победителката в "Гласът на България" Стелияна Христова на сцената на Piano Live Club PLAY

STELY SAVOVПочитателите на хубавата и стойностна музика ще имат възможността отново да прекарат няколко часа в компанията на Стелияна Христова и Петко Савов по време на техния предстоящ съвместен клубен концерт във Велико Търново.

Събитието ще се случи на 9 март вечерта, в набиращия все по-голяма популярност клуб "Плей", намиращ се в центъра на старата столица.

Участието на Савов и Стелияна е включено в тяхното Национално клубно турне и ще бъде част от тяхната първа обиколка на страната.

Любимката на публиката Стелияна Христова не се нуждае от представяне. Тя стана безапелационен победител в първият сезон на един от най-гледаните музикални формати „Гласът на България”. Носител е на още десетки награди от наши и международни конкурси и фестивали, а  зад гърба си има вече стотици концертни изяви. Изпяла е и продължава да изпълнява много от най-хубавите песни, а след победата в „Гласът на България” реализира и студиен солов албум със собствени песни и хитове. В момента е преподавател по поп и джаз пеене в Музикалното училище в Плевен.

Петко Савов е добре познат в музикантските среди и във Велико Търново. Той се превърна в един от най-популярните  музиканти в старата столица. Пише собствени песни, играе в търновския музикален театър и реализира клубни участия и турнета, в цялата страна. Изпълнява еднакво добре и класическа, и съвременна поп и рок музика. През годините е работил с певиците Михаела Филева, Христина Ралева (от „Сладки Мечти”), с фронтмена на култовите „Мъртви поети“ и настоящ оперен тенор - Момчил Караиванов, с пиано бар легендата Мирела Величкова, Стела Петрова, Яница Русева и др.

Понастоящем Савов е преподавател към музикалната катедра на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

Савов и Стелияна започват съвместна работа през 2015 година и вече имат зад гърба си десетки изяви. Реализирали са участия във всички популярни клубове във Велико Търново и региона.