Вход

Новини

Савов представя проекта "Балкански Вечери"

balkanskiVECHERIОще в самото начало на новата 2018 година, популярният великотърновски музикант Петко Савов представя пореден чисто нов и много любопитен музикален проект.

Името на проекта е "Балкански Вечери", а неговата идея е представяне и реализиране на клубни изяви с участието на популярни в миналото и настощето и предимно местни изпълнители на балканска музика и евъргрийн. 

 

"Този род изяви в нощните клубове и пиано барове не е нещо ново и нечувано. Напротив! Дори в последните години се забелязва, че в програмата на много от клубовете в страната все по-често се се срещат имената на популярни поп фолк звезди. Ако до преди години пиано баровете например бяха единственият оазис и единствена алтернатива на чалгата у нас, в последните години те се превърнаха в нещо като най-новата сцена за изява на тези изпълнители. И то говорим за едни от най-успешните и модерни клубове в големите градове. Такива места има вече във всички големи градове. София, Варна, дори в Пловдив има поне два, за които аз знам. Мисля, че в това няма нищо лошо. В крайна сметка ако трябва да говорим за шоу и бизнес в едно - то трябва да се съобразяваме с търсенето. А хората определено продължават да търсят и да харесват все повече балканските ритми. Искат да танцуват, търсят атракции и любимата си музика. Изобщо пиано баровете вече са съвсем различни от първоначалната си концепция. Голяма част от хората искат всичко на куп. Да не говорим, че на самият мен ми се случвало да ми поискат песни, които аз не изпълнявам".

 

Първият изпълнител, който Савов ще представи в рамките на проекта се казва Тони Ангелов. Неговата звезда изгрява през 90-те години и добива голяма популярност в региона по това време. Най-големият му хит е песента "Неземна власт", към която има и издаден видеоклип през 1995 година. След дълга пауза, в която създава семейство и му се налага да загърби музикалната си кариера, сега Тони отново ще има възможността да се завърне на сцената. Някои от вас може да познаят и да си припомнят за него от участието му във формата на "Шоуто на Слави" - "Пеещи семейства", където Тони и децата му се представиха повече от прекрасно и достигнаха до самият финал.

Неговото представяне ще се случи още тази събота (6 януари) в пиано бара в град Горна Оряховица.

"Ще включим Тони в програмата да изпее няколко песни, да разкаже за себе си и за своите планове и мисля, че ще се получи интересна вечер...", споделя Савов. 

 

Припомняме, че Савов не работи за първи път с изпълнители от този жанр. През годините е реализирал съвместни участия с Момчил от "Братя Кулинови", които помним с култовите за времето си хитове "Тирбушона врътка врътка" и "Боцмаане". Работил е още с Джанис и с други поп фолк звезди, с които обаче не е изпълнявал такъв тип музика. "Някои от тях смениха жанра, станаха поп изпълнители, Момчил дори оперен певец и затова сме правили участия само с поп и рок музика.", споделя още Савов и допълва, че в крайна сметка е важно един изпълнител да е талантлив и да може да пее, останалото няма значение. 

 

След представянето на Тони Ангелов ще има и нови интересни партита. Следвщ лайф има голяма вероятност да бъде с един от изпълнителите на "За кокошка няма прошка" - Бисер Цанков, който ще попее и ще разкаже за себе си и за историята на песента. 

 

Савов допълва, че тези вечери първоначално ще се случват само в региона и с предимно местни артисти, защото една от основните му цели продължава да е те да бъдат подкрепяни и да им се дава сцена за изява, да се популяризират и уважават. Нещо за което изпълнителят не е спирал да говори и работи. С времето партитата могат да се реализират на територията на цялата страна и в клубове, в които музиканта има възможност да ги представя.