Вход

Новини

Савов и певците от Кантилена ще представят песни на Щурците, Бийтълс и Импулс

KANTILENA SLOVAKIAСавов и колегите му от смесен хор "Кантилена" отново ще зарадват своята публика с пореден интересен концерт.

 

Изявата на великотърновските певци ще се случи в самото начало на лятото и обещава да е изключително любопитна.

 

Противно на очакванията на всички свои приятели и почитатели, музикантите ще се представят с една чисто нова и много различна и нетипична музикална програма и репертоар.

Певците ще изпълнят едни от най-големите хитове на "Бийтълс", "Щурците" и "Импулс", всички аранжирани за изпълнение от многогласен хор. Съставът ще поднесе на публиката и филмова музика. Ще прозвучат изпълнения на саундтрака към касовият филмов шедьовър "Аватар" и популярната "Over the Rainbow" от "Магьосникът от Оз".

 

Някои от аранжиментие са на наши популярни съвременни хорови композитори и диригенти, други музикантите са чули в изпълнение на свои америкаски колеги и са потърсили в интернет. 

Савов също има участие в обработката и адаптацията на част от парчетата.

Освен като певец и аранжор, обаче популярният великотърновски музикант отново ще се изяви и като пианист в състава. Някои от песните ще звучат в изпълнение на хор и съпровод на пиано и дори флейта.

 

Другата голяма изненада в предстоящото събитие ще бъде участието и на другият именит великотърновски хор "Царевец", който също ще поднесе интересни хорови изпълнения.

Някои от произведенията ще бъдат изпълнени едновременно от двата състава.

 

Концертът ще се състои на 7-ми юни (сряда вечерта), от 18:30 часа, в изложбените зали "Рафаел Михайлов", намиращи се в центъра на Велико Търново. 

ВХОД: СВОБОДЕН