Вход

Новини

Савов и колегите му от "Кантилена" отново с участие в "БЪЛГАРИЯ ПЕЕ"

KANTILENA SLOVAKIAСавов и колегите му от смесен хор "Кантилена" отново се включиха в инициативата на Българския Хоров Съюз "България пее".

 

Кампанията има за цел популяризиране и поставяне на хоровото пеене във фокуса на общественото внимание и се проведе за втора поредна година. Инициативата се случи в периода 21-23 април, на територията на цялата страна, като почти всички български хорови състави изнесоха концерти на територията на цялата страна.

Целта на "България Пее" е да покаже принадлежността на хиляди българи към това изкуство, да представи красотата и колорита на хоровото майсторство в страната по един различен начин, както и да обедини хоровете от цялата страна в името на една обща идея и да разкрие своя потенциал.

 

Певците от смесеният състав на великотърновския хор "Кантилена" се включиха с концерт в сградата на съседната Община Горна Оряховица. Концертът се състоя на 22-и април вечерта, като в него, освен Савов и колегите му от старата столица, участие взеха и хоровете "Славянско единство" (Г. Оряховица), „Царевец” (В. Търново), разградския "Железни струни" и хор на ФА "Сидер Войвода".