Вход

Новини

САВОВ с Номинация за Наградата "КУЛТУРА"

SAVOV artСАВОВ получи номинация за първите по рода си награди "Култура", които Община Велико Търново връчи в навечерието на 24-ти май. 

Призовете се присъждат за високи постижения в областта на изкуствата и културата. Връчват се две награди, като едната е за утвърден автор, музикант или художник, който е посветил себе си и творчеството си на Велико Търново, а втората се дава на млад автор, който е успял да впечатли публиката със свой проект или творчество.

По време на церемонията стана ясно, че са излъчени общо осем номинации в двете категории, като сред тях е и великотърновският музикант. Освен Савов, който бе и всъщност единственият номиниран музикант, предложени за награда бяха още художничката Валентина Лапчева, издателя, драматург и писател Любен Босилков, поетът Янислав Янков и др.

Церемонията се състоя тази вечер, в ГОЛЯМА ЗАЛА на великотърновският театър и бе открита лично от кмета Даниел Панов. Събитието уважиха още председателят на Общинския съвет Николай Ашиков, зам. областен управител Любомира Попова, ректорите на двете висши училища в града, заместник кметове, общински съветници и почетни граждани на Велико Търново.

Началото на тържеството бе поставено с изпълнение на емблематичната за празника песен "Върви, народе възродени", изпълнена от Савов и неговите колеги от хор "Кантилена". 
Наградите спечелиха Радка Пенчева и Наню Баталов, а тържествената церемония завърши с постановката на музикално-драматичния театър "Църква за Вълци".