Вход

Новини

Концерт и оперета във Великотърновския театър през май

prilep smollДве са заглавията, в които ще вземе участие Савов през този месец, на сцената на великотърновския музикален театър.

Първото е Концерт с български поп и рок хитове, който артистите  и музикантите от театъра подготвят да изнесат на сцената на МДТ "Константин Кисимов". Концертът ще се състои на 18-ти май (понеделник) в ГОЛЯМА ЗАЛА на театъра в старата столица. В програмата са включени обичаните мелодии предимно от 80-те години, изпълнени по нестандартен начин със симфоничен оркестър. Ще прозвучат песни като "Ако ти си отидеш за миг" на "Импулс", "Вървят ли двама" на Мария Нейкова, "Наше лято" на Лили Иванова и още много (общо 22) популярни български поп и рок балади и дори фокстрот шлагери. Любопитно е, че някои от подбраните песни са станали хитове и са звучали за първи път именно от сцената на Великотърновският театър, където през 80-те се е провеждал конкурса "Мелодия на Годината".

Още на следващият ден, а именно на 19-ти вечерта, артистите и музикантите ще представят отново едно от последните си музикални заглавия от афиша - оперетата "Прилепът" от Йохан Щраус. Режисьор на постановката е Марио Николов, а сценографията е на Лидия Къркеланова.

 

Диригент и на двата спектакъла ще е Славил Димитров.

НАЧАЛО: 19:00 часа

БИЛЕТИ НА КАСИТЕ НА ТЕАТЪРА