Вход

Новини

Момчетата от "Кантилена" на живо в Арбанаси

KANTILENA MENСАВОВ и още пет момчета от великотърновският хор "Кантилена" пяха за министри в парк хотел "Севастократор" в Арбанаси. 
Певците бяха поканени от домакините да пеят във великотърновския курорт по повод официална среща на министри, местни земеделски лидери, лесовъди и кметове на общини. Савов и колегите му бяха поканени да поздравят официално всички гости на събитието и да открият тържествено официалната вечер със свое изпълнение. Срещата на местните лесовъди се състоя на 2-ри април, вечерта и бе по повод традиционните чествания на Седмицата на Гората и техният 90-годишен юбилей. Специално по този повод, момчетата от "Кантилена" поднесоха специална изненада, като изпълниха любимата на всички присъстващи и превърнала сe в техен химн, песен "Хубава си моя горо", с което изправиха цялата зала на крака. 
Любопитно е да се спомене, че това е всъщност първото самостоятелно участие на мъжкия състав на великотърновския хор. До момента са имали само отделни изпълнения на мъжки песни в рамките на концертите на целия хор. Момчетата, обаче бяха подкрепени и от диригента на "Кантилена" - Анета Павлова и дори планират да подготвят още собствен репертоар и самостоятелните им изяви тепърва да предстоят.