Вход

Новини

Премиерата на "Искаш ли" се превърна в светското събитие на старата столица

SAVOV premieraАртистичният елит на старата столица, много творци, приятели, журналисти и любители на хубавата музика препълниха до пръсване известния великотърновски пиано бар J'ADORE на Свети Валентин. Повод за това стана официалната премиера на видеото към последния сингъл на Савов "Искаш ли", състояла се на 14-ти вечерта, в старата столица. Още 3 дни преди концерт промоцията всички места в заведението са били резервирани, разказаха от там.

Подобно представяне се прави за първи път във Велико Търново, но не това е причината за огромния успех на вечерта. Промоцията, придружена с концерт, се превърна в светското събитие на старата столица, както заради таланта на Савов, така и заради неизменната романтика в творчеството му, особено подходяща за Свети Валентин. Прекрасното соло за цигулка, което е вградено в мелодията на „Искаш ли“, бе изсвирено акустично от Светослав Алексиев, цигуларят от оркестъра на великотърновския театър, чийто директор също бе сред гостите, заедно с половинката си.

Сред зрителите присъстваха и други поп, рок и джаз изпълнители от Велико Търново и региона, които не само уважиха събитието на музиканта, но и пяха с него и в негова чест. Савов бе поздравен и с изпълнения на певица Мирела Величкова, в чието заведение се състоя бляскавото събитие.

“Искаш ли” и е третата авторска песен на Савов. Видеоклипът към нея е заснет като мини филм, в който главната героиня е прекрасната българска оперна прима Флора Търпоманова. Режисьор на клипа е Емил Йорданов, а оператор Валентин Русанов. Видеото "Искаш ли" е вече в интернет, а до края на месеца ще бъде разпространено и по всички български телевизии.