Вход

Новини

SAVOV подкрепя кампанията на BG MUSIC CHANNEL "Повече BG хитове, по-малко боза"

bgmusicchannelСАВОВ твърдо застава зад кампанията на най-новата българска музикална телевизия BG MUSIC CHANNEL - "ПОВЕЧЕ БГ ХИТОВЕ, ПО-МАЛКО БОЗА".

Веднага, след като разбира за идеята, великотърновския музикант взема каузата присърце и незабавно решава да обяви публично, че подкрепя работата в тази посока, с две ръце.

"Абсолютно ясно е, че няма как да не подкрепя подобна кауза. Още повече, че в посланието ясно се говори и за борбата с пошлата и некачествена музика в родния ефир. Това, че една песен е създадена в България, не означава, че е по-лоша от някоя "вносна". А колко прекрасна българска музика има написана, колко много хубави песни още не сме чули... Не че всичко наше е ОК, но трябва да се даде зелена светлина за нас... за българските музиканти, които сме останали и се борим. Които продължаваме въпреки всичко да правим нови и нови неща. Някои добри, други не толкова, но за да се вдига летвата и качеството, един творец трябва да знае, че има място за него в ефира и че си струва да работи... да става по-добър..., че има смисъл да продължава. А това, че BG MUSIC CHANNEL ще излъчва само и единствено българска музика е направо вълшебно! Някакво чудо! Наистина не мога да опиша с думи, това което чувствам... Благодаря им, че ги има и че са такива, каквито са!"


В знак на съпричастност САВОВ вече обяви, че в предстоящите си LIVE участия до края на месеца, ще пее само и единствено българска музика. Първите две, в подкрепа на кампанията, ще се случат на 11-ти и 18-ти октомври, във великотърновския пиано бар J'ADORE.

BG MUSIC CHANNEL стартира през 2013 година, като от 1-ви септември, започва да включва в програмата си единствено и само модерна българска музика. Телевизията призовава "Консумирайте БГ хитове без мярка"! Кампанията вече бе подкрепена и от ПОП и R&B дивата Сантра, която също категорично се обяви против посредствените и некачествени песни в българския ефир.