Вход

Новини

Статия във вестник "24 часа"

 

 

заглавие: "Парижани във ваканция статисти в български филм"

дата: 07.09.2012

автор: Дима Максимова

медия: вестник 24 часа

брой 224 (7542) Година XXІІ

  images/stories/24chasa.jpg                                                                      

Четиридесет туристи от Париж си намериха вълнуващо преживяване в Търново, като застанаха пред камерите за наш видеоклип. Френските пенсионери били от два дни във великотърновски хотел, но на тръгване били заинтригувани от снимките на музикален клип във фоайето. Там се правело видеото на песента "Признание" на младия музикант Петко Савов. Огромните прожектори първоначално стъписали чужденците, но снимачният процес бързо ги впечатлил. Минути по-късно по молба на персонала в сценария на клипа "на коляно" били дописани масови сцени за парижаните.

Туристите с удоволствие се оставили да бъдат режисирани, за да направят масовките. Разделени на малки групички, те трябвало да се държат естествено и да водят оживени разговори помежду си. През това време на преден план се разигравали сцените с главната героиня - нахакано богато момиче, което се влюбва в беден уличен музикант. На финала на снимките чуждите туристи обявили преживяването във Велико Търново за "черешката" на българската си ваканция.

Песента "Признание" вече се върти по "БГ радио" и други родни станции. Екип на "Мастър Медия" снима видеото към сингъла, като сценарият е по идея на автора и изпълнител на песента Петко Савов.

  Статията можете да видите и прочетете и тук:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1534060